Köpenhamn

Efter en månads väntan efter en kväll då vi fick feeling att dra iväg för en kort sväng, var det äntligen dags att dra till Köpenhamn! 09:30 gick bussen från Nils Ericsson och vid 13:50 kom vi fram. Vi började med att ta oss över hela stan till hotellet som låg precis vid Nyhavn, för att checka in och sedan dra oss ut i staden.
 
 
 
Först och främst behövde vi mat, så vi gick längs Nyhavn tills vi hittade ett tillräckligt mysigt ställe.
Vi beställde in varsitt glas vin så vi kunde skåla, sedan massa god mat.
Tyvärr var inte det vegetariska en specialitet i Nyhavn, men fick en fantastisk soppa oavsett. Sedan var det dags att traska vidare.
 
 
 
Vi gick mot tunnelbanan där vi direkt tappade bort varandra då Mira fick lite eld i baken och sprang på tunnelbanan, för att inse för sent att jag inte sprang med efter henne, haha. Så jag stod utanför när dörrarna stängdes och Mira åkte iväg utan mig, för att sedan börja gapskratta för mig själv över hur jävla typiskt det som precis hände är. Löste sig ju dock lätt såklart via att jag tog nästa tunnelbana, haha. Tillslut efter många om och men kom vi fram till Blågårdsgade som vi fått tips om. Kändes verkligen som Göteborgs Andra Lång. 
 
 
 
 
 
Sedan kontaktade Miras kompis oss, som jobbade på en av de finaste Sky Barsen jag varit på någonsin, eller snarare på restaurangen Sukaiba som låg på 23e våningen. Vi kände oss verkligen lagom malplacerade i all lyx, men det blev några drinkar där (och en shot gammeldansk med barpersonalen... inte det godaste man druckit) innan vi begav oss vidare.
 
 
Vi fick tips av bartendern om en restaurang som hette Gorilla och låg i Kødebyn, så dit fick det bli. Sjukt god pasta och var värt varje krona.
 
 
Även om vi var så sjukt trötta, drog vi oss även till Loedkeb som låg i en mysig bakgård i centrala Köpenhamn. Där tog vi en öl, innan vi rullade hem tidigt för att sova. Att resa samt gå runt halva staden tar verkligen på krafterna och vi var ju inte direkt ute efter en sup-resa.
 
 
Dagen efter inledde vi morgonen med hotellfrukost och sedan checkade vi ut. Då vi hade 6 timmar kvar till bussen gick, gick vi bara ut på stan för att se var vi kunde hamna. Hela resan var verkligen helt oplanerad, vilket är ganska roligt och slutar ju alltid bra ändå. Dock när vi gick på gatorna så kom världens ösregn, så vi smet in på ett fik för ännu en kaffe innan vi traskade vidare.
 
 
 
 
Sedan drog vi oss vidare till ett till tips vi fått, Kalaset. Beställde in varsin portion pannkakor med sirap och frukter och jesus vad gott det var. Stort tips om ni är i Köpenhamn!
 
 
 
Sedan blev klockan ca 14 och vi var lite fundersamma på vad vi skulle göra i yttligare 3 timmar då vi var lite sega. Tillslut kom vi överrens om att gå till Tivolit och hänga där de sista timmarna då det låg nära busstationen. Kan säga att det var länge sen jag var på ett tivoli och fasen vad vi hade kul. Köpte biljetter till två attraktioner som fick oss att skrika halsen ur oss och skratta på samma gång, för att sedan avsluta med några öl innan vi åkte hemåt till Göteborg igen.
 
Så ett dygn i Köpenhamn blev intensivt men sååå himla roligt. Var så kul att komma iväg samt att resa med Mira vilket vi inte gjort innan. Kan inte fatta att om en vecka har vi bara känt varandra i ett år, känns som man känt varandra hela livet. Så nu är jag hemma igen och ska snart göra mig i ordning för att dra och träna med Lina en sväng. Känner bara för en lugn dag hemma idag inför en ny arbetsvecka. Hoppas ni mår fint! Kram
 

RSS 2.0